لیپوساکشن و روش های آن، چیزهایی که باید بدانید.

هر چند که رژیم و ورزش، بهترین راه های رهایی از چربی های اضافی بدن و رسیدن به لاغری هستند اما همیشه به طور کامل موثر نیستند. بعضی از چربی های بدن بسیار سخت تر از بین می روند و همین موضوع باعث ایجاد عدم تقارن و برآمدگی های نامناسب در بدن می شود. برای مثال، بیشتر قسمت های داخلی و بیرونی ران دارای این نوع از توده های چربی هستند. این مشکلات را می توان به کمک لیپوساکشن برطرف نمود.

لیپوساکشن چیست؟

 لیپوماتیک، چربی کشی و یا لیپوساکشن (Liposuction, Lipoplasty)، یکی از جراحی های پیکرتراشی و لاغری است که هدف آن تخلیه چربی های اضافه بدن می باشد. در این عمل، چربی ها به کمک یک دستگاه که کار مکش چربی ها را انجام می دهد و یک لوله نازک، بافت چربی را از محل های مدنظر بدن خارج می کنند. این کار بدون ایجاد برش جراحی انجام می شود و فقط برش های کوچکی برای وارد کردن لوله های جراحی بر روی بدن ایجاد می شود.  

لیپوساکشن در چه نواحی ای قابل انجام است؟

این جراحی در بیشتر نواحی بدن قابل انجام است:

  • لیپوساکشن شکم
  • لیپوساکشن پشت
  • لیپوساکشن ران
  • لیپوساکشن باسن
  • لیپوساکشن سینه
  • لیپوساکشن صورت و گردن
  • لیپوساکشن ساق پا
  • لیپوساکشن بازو

همانطور که مشاهده می کنید، لیپوساکشن در اکثر نواحی بدن قابل انجام است.

نحوه ی انجام لیپوساکشن

عمل لیپوساکشن به طور کلی با استفاده از دستگاه ساکشن و کانولای تخلیه کننده می تواند چربی های بدن را خارج کند اما لیپوساکشن انواع مختلفی دارد و بسته به نوع آن، نحوه ی اجرتا این عمل متفاوت می شود.

روش های لیپوساکشن

به صورت کلی ۵ روش برای لیپوماتیک وجود دارد که در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم.

لیپوساکشن با کمک لوله های ساکشن

این روش، حالت معمول و متداول و قدیمی تروین روش است. در این روش برش های ریزی بر روی ناحیه مورد نظر ایجاد می گردد و یک سوزن توخالی به نام کانولا از طریق این برش ها وارد بدن می شود تا بافت چربی را به خارج مکش کند. مدت زمان نقاهت این نوع می تواند تا ۱۳ ماه به طول بینجامد و حدود ۳تا ۶ ماه طول می کشد که شکل بدن فرد جا افتاده تر شود. تنها مزیت این روش هزینه کمتر آن نسبت به روش های دیگر است.

از معایب این روش می توان به کبودی، خونریزی، ایجاد گلوله های چربی و بیهوشی کامل اشاره کرد.

لیپوساکشن از طریق تزریق مایع Tumescent liposuction

در این نوع، پزشک با تزریق آب، لیدوکائین و اپی نفرین، باعث بادکردگی بافت چربی شده و این کار باعث مشخص تر شدن ناحیه ی نیازمند ساکشن و خروج راحت تر بافت چربی می شود. کانولا که یک سوزن تو خالی است و به یک دستگاه مکش متصل است، چربی را خارج می نماید. دلیل استفاده از اپی نفرین در این روش، کاهش خونریزی است. درد و التهاب حاصل از انجام لیپوساکشن با این روش، بعد از یک ماه از بین خواهد رفت و نتیجه ی نهایی بعد از ۳ تا ۶ ماه قابل مشاهده خواهد بود. یکی از مزایای این روش، این است که خونریزی و کبودی آن کمتر از روش قبلی است و هزینه ی زیادی ندارد هرچند از نظر تکنولوژی به خوبی روش های دیگر نیست.

لیپوساکشن با کمک فراصوت

فراصوت از امواج صوت با فرکانس های بالا که می توانند میزان بالایی از انرژی را در لایه هایی که بر آن تابیده می شوند بسازند، استفاده می کند. این کار می تواند سلول های چربی را حل کند که کار ساکشن را در مرحله بعد بسیار راحت تر می کند. این روش بیشتر برای ساکشن نواحی ای استفاده می شود که بافت های چربی سرسخت تری دارند مثل سینه آقایان، چربی پشت بدن و چربی قسمت بیرونی ران ها. این روش مشابه روش بالا می باشد اما در این جا ممکن است برخی افراد دچار کمی سوختگی شوند. بزرگترین مزیت این روش، این است که می تواند بسیار راحت تر چربی های سرسخت را حل و از بدن خارج کند. علاوه بر این، مقدار زیادی از چربی می تواند توسط این روش تخلیه شود که این موضوع به خاطر عدم خونریزی در این روش است.

از معایب این روش می توان به ایجاد سوختگی، بی حسی و ایجاد لخته خون اشاره کرد.

لیپوساکشن به کمک لیزر

این روش مشابه روش فراصوت است ولی با این تفاوت که به جای امواج برای شکستن بافت چربی، از لیزر استفاده می شود.  یک پروب لیزری وارد کانولای ساکشن می گردد. سپس مسکن و اپی نفرین به ناحیه مورد نظر برای کنترل درد و خونریزی تزریق می گردند. سپس جراح چند برش کوچک ایجاد کرده و پروب لیزری و کانولا را وارد بدن می کند. لیزر بافت چربی را می شکند تا به صورت روغن مایع، از طریق کانولا خارج گردد. چربی های مایع شده ای که از طریق کانولا خارج نشوند، از طریق خود بدن دفع می شوند. مدت نقاهت این روش حدود ۱ ماه است.

از مزایای این روش، استفاده از یک کانولای بسیار کوچک برای تخلیه چربی مایع است و زخم های ایجاد شده از طریق این برش ها، بسیار سریع و بدون ایجاد اسکار بهبود می یابند. این نوع روش به دلیل استفاده از لیزر و کنترل راحت آن ها، بسیار دقیق هستند. این روش پوست  را نیز سفت تر می کند. معایب این روش نیز، مدت زمان نقاهت طولانی تر، درد بیشتر و نمود نتیجه نهایی بعد از ۶ هفته است.

لیپوساکشن قدرتی یا پال

در این روش دستگاه های پال، قدرت ایجاد شده از طریق یک موتور الکتریکی  یا هوای فشرده شده حرکات ارتعاشی یا چرخشی را در کانولا ایجاد می کنند. در این حالت بافت چربی زودتر و راحت تر تخریب شده و بهتر ساکشن می شود. یکی از مزایای این روش تخلیه میزان چربی بیشتری است و دوره نقاهت کمتری نسبت به روش های قدیمی تر دارد. عوارض این روش شامل ناهمواری سطح مدنظر، خون مردگی رو شل شدن پوست است.

مزایای عمل لیپوساکشن

لیپوساکشن یک جراحی زیبایی بدن است که قطعا دارای مزایای متعددی است. برای بهره وری از این مزایا و بروز حداقلی عوارض حتما به یک متخصص حاذق جراحی زیبایی و پلاستیک مراجعه نمایید. از مزایای این عمل، می توان موارد زیر را نام برد:

-دوره بهبودی کوتاه بعد از عمل

-عدم نیاز به جراحی باز

-ایجاد اندام دلخواه در مدت بسیار کوتاه

-افزایش اعتماد به نفس

-خروج چربی های سرسختی که با رژیم و ورزش از بین نرفته اند.

عوارض عمل لیپوساکشن

این عوارض در تعدادی از افراد بعد از عمل دیده شده است:

  • خونریزی
  • عفونت
  • کبودی
  • سوختگی
  • بی حسی موقت
  • انباشت مایع در شکم
  • سوراخ شدگی اندام های داخلی
  • آمبولیسم
  • سلولیت عفونی
  • ناهمواری پوستی

*در موارد نادر، مرگ و میر نیز جزو خطرات این جراحی محسوب می شود.

هزینه عمل لیپوساکشن

هزینه ی این عمل زیبایی، بستگی به نوع روش، محل انجام جراحی، میزان دستمزد پزشک و میزان چربی تخلیه شده از بدن دارد.

علاوه بر این، این هزینه ها شامل آزمایش های قبل و بعد و داروهای مصرفی شما نیز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط