ابدومینوپلاستی که به نام ابدومینوپلاستی نیز شناخته میشود، یک روش جراحی زیبایی فوقالعاده محبوب است که یکی از قسمتهایی از بدن را که باعث می شود ما بیشترین احساس ناخوشایند را به شخص بدهد، هدف قرار میدهد و این عضو شکم است. جراحی شکم می تواند به دلایل زیادی انجام شود، اما معمولاً پس از کاهش وزن قابل توجه یا پس از بچه دار شدن بیمار مشاهده می شود که می خواهد پوست و چربی اضافی برداشته شود و شکمی سفت تر و صاف تر به او داده شود.
با این حال، ابدومینوپلاستی یک عمل جراحی جدی است. خطرات این جراحی شامل عفونت، بهبود ضعیف زخم، بی حسی در ناحیه شکم، زخم و خونریزی است. این امر ضروری است که به دنبال یک جراح مجرب باشید که بتواند خطرات را به حداقل برساند و هر گونه عارضه را درمان کند.
خطر مرگ با ابدومینوپلاستی !
میزان مرگ و میر منتشر شده مرتبط با عمل جراحی شکم از ۰.۰۲٪ تا ۰.۱۶٪ متغیر است. این موارد شامل همه علل مرگ به مدت یک ماه پس از جراحی است که شایع ترین آنها آمبولی ریه (لخته شدن خون از پاها به ریه ها) است. برای در نظر گرفتن این موضوع، میزان مرگ و میر برای زایمان سزارین حدود ۰.۰۲٪ است که سزارین اورژانسی خطر کمی بالاتر دارد. حتی یک زایمان طبیعی نیز بر اساس برخی تخمین ها، میزان مرگ و میر ۰.۰۰۶۷% دارد. با این حال، این آمار ممکن است گمراه کننده باشد، زیرا شناخت این خطرات و تلاش برای به حداقل رساندن آنها می تواند احتمال هر گونه عارضه از جمله مرگ را کاهش دهد.
چگونه از خطر مرگ جلوگیری کنیم؟
تهیه جوراب های واریس و ضد آمبولی برای هر بیمار، نه فقط برای بیمارانی که جراحی های طولانی دارند یا عوامل خطر بالاتری دارند، بسیار مهم است. پزشک باید بر حرکت زودهنگام بیمار اصرار داشته باشد که به حرکت خون در اندام های بیمار کمک می کند. بررسی های دیگری مانند ویزیت بیمار در روز بعد از عمل جراحی وجود دارد که بسیار کمک کننده است و بیمار را مجبور می کند از جای خود بلند شوند، آماده شوند و برای معاینه مجدد به مطب بیایند.
در حین و بعد از عمل، از دست دادن خون را با تکنیک های دقیق در حین جراحی به حداقل برسانید، و به طور کلی انجام بسیاری از کارهای ممکن که اکثر جراحان پلاستیک برای ایمن نگه داشتن بیماران خود انجام می دهند.
مراقبت های بیمارستانی پس از عمل جراحی شکم یک عامل خطر “پنهان” است که باید با جراحی سرپایی از آن اجتناب کرد. بیماران را نباید به مدت ۲ تا ۳ ساعت یا بیشتر پس از بیهوشی استنشاقی در دوران نقاهت (بی حرکت) نگه داشت، حرکت و فعالیت به جلوگیری از تجمع خون و سکون کمک می کند.
عوارض جراحی ابدومینوپلاستی چیست؟
تصمیم برای انجام جراحی پلاستیک بسیار شخصی است و شما باید تصمیم نهایی را بگیرید که آیا خطرات و عوارض احتمالی جراحی زیبایی شکم برای شما قابل قبول است یا خیر.
از شما خواسته می شود که فرم های رضایت نامه را امضا کنید تا اطمینان حاصل شود که روش و خطرات آن را کاملاً درک کرده اید.
خطرات جراحی ابدومینوپلاستی عبارتند از:
- خطرات بیهوشی
- عدم تقارن
- خون ریزی
- ترومبوز ورید عمقی، عوارض قلبی و ریوی
- بافت چربی موجود در عمق پوست ممکن است بمیرد (نکروز چربی)
- تجمع مایع (سروما)
- عفونت
- بی حسی یا سایر تغییرات در احساس پوست
- درد مداوم
- بهبود ضعیف زخم
- امکان جراحی مجدد
- شلی مکرر پوست
- تغییر رنگ پوست و یا تورم طولانی مدت
- آسیب جدی به پوست
- نتیجه ظاهری کمتر از حد انتظار
- جای زخم نامطلوب
این خطرات و سایر خطرات قبل از رضایت شما به طور کامل مورد بحث قرار خواهند گرفت. مهم است که تمام سوالات خود را مستقیماً با جراح پلاستیک خود مطرح کنید.
چه عواملی عوارض ابدومینوپلاستی افزایش می دهد؟
برخی از عواملی که خطر عوارض شما را پس از انجام عمل جراحی ابدومینوپلاستی افزایش می دهد کدامند؟
سیگار کشیدن
سیگار خطر آسیب رساندن به بافت های عمیق در ناحیه شکم را افزایش می دهد.
علاوه بر این، استعمال دخانیات جریان خون را در پوست کاهش می دهد و روند بهبود زخم را کند می کند. با توجه به اینکه ابدومینوپلاستی شامل برش طولانی تری است، سیگار نکشیدن برای بهبود موفقیت آمیز بسیار مهم است. اگر سیگاری هستید، پزشک به شما توصیه می کند که حداقل یک ماه قبل از جراحی و در دوران نقاهت سیگار را ترک کنید.
سن
عوامل خطر شما با بالا رفتن سن افزایش می یابد. با افزایش سن، خاصیت ارتجاعی پوست و تولید کلاژن کاهش می یابد و باعث طولانی تر شدن روند بهبودی می شود.
هر چه مدت زمان بهبودی بیشتر باشد، احتمال بروز عارضه ای مانند عفونت بیشتر می شود.
چاقی
در حالت ایده آل، توصیه می شود قبل از انجام عمل جراحی شکم، وزن خود را حداقل به مدت یک سال ثابت نگه دارید.
مشکلات سلامت جسمانی
در صورت داشتن یک مشکل مزمن جسمی مانند دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا احتمال بیشتری دارد که عوارضی را تجربه کنید، زیرا این شرایط بر گردش خون و جریان خون تأثیر می گذارد.